|
Skladniki:
- 1 ciasto francuskie Henglein XXL
- 500 g miesa mielonego
- 1 czerwona papryka
- 1 papryka zielona
- 500 g pieczarek
- 6 zabki czosnku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml smietany 12 %
- ziola prowansalskie
- 1 szczypta ostrej mielonej papryki
- swieza zielona pietruszka do dekoracji
Sposob przygotowania:
- Ciasto francuskie podzielic na 10 prostokatow. Na kazdy prostokat nalozyc farsz miesny. Dwa najdluzsze boki zwinac lekko do srodka, ulozyc na blasze. Piec w temperaturze 200 0 C okolo 20-25 minut.
- Mieso smazyc na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na malym ogniu do zrozumienia. Na osobnej patelni przesmazyc drobno pokrojone pieczarki. Do miesa dodac 2 zabki czosnku drobno pokrojonego, lyzeczke ziol prowansalskich, szczypte zmielonej papryki, przesmazone pieczarki. Pod koniec smazenia dodac pokrojona w kostke papryke. Dusic mieso bez przykrycia.
- Zmieszac jogurt ze smietana, dodac przecisniete 4 zabki czosnku. Udekorowac szczypta mielonej papryki.
|